Week 9 en 10 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melvin Kölker - WaarBenJij.nu Week 9 en 10 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melvin Kölker - WaarBenJij.nu

Week 9 en 10

Door: melvinkolker

Blijf op de hoogte en volg Melvin

25 April 2012 | Nederland, Amsterdam

Hè hè ik heb eindelijk weer tijd om eens mijn reisverslag bij te werken..
Iedereen klaar?

Daar komt het..

Na het lange paasweekend was het voor mij tijd om weer naar stage te gaan..

Op stage gaat het nog steeds goed..
Zoals eerder verteld kan ik niet te veel info op internet zetten..
maar ik ga aan de pilot beginnen..
dat betekent dat mijn opdracht steeds verder vordert..

overdag stage, 's avonds lekker eten met sharon..
ook heb ik sharon de goedkopere tentjes laten zien waar we eten..
geen doorslaand succes, maar goed..
ze moet toch de hele ervaring meemaken ;)

Dinsdagavond ben ik gaan werken bij cinco.. Opeens stond Herman ten Blijker bij ons in de tent met een cameraploeg..
U weet wel die dikke kok van tv..
van programma's als herrie in de keuken..
Sharon was ziek/moe thuis gebleven,
toch nog steeds wat last van die jetlag..

Achteraf bleek dat Herman er was voor zijn nieuwe tv-programma herrie gaat ver..
Ik ben nog gefilmd achter de bar dus we zullen het wel zien in het najaar op tv..

In ieder geval werk ik nu niet meer bij Cinco maar bij Tantra loungeclub.. jaa dat is de nieuwe naam..

Voor mij verandert er verder niet zo veel..

Vanaf vrijdag begon mijn korte vakantie..
Zaterdag zijn we samen naar Zanzibar gegaan.. Een heerlijk relaxt strand waar het om 17.00 uur happy hour is..
Huppaaaa :D
Overigens is dat ook het strand waar het hotel aan ligt waar pap en mam vanaf 21 mei gaan vertoeven..

's avonds zijn we naar Bermuda gegaan.. Lekker feesten :D

Zondagmorgen zijn we met de hele bende naar westpunt gegaan..
op de planning stond Playa Forti en de blauwe kamer..

Eenmaal aangekomen bij playa forti was het even twijfelen wie er nu allemaal gingen springen..

Voor de duidelijkheid Playa Forti is een van de meest westelijke punten van Curacao, daar ligt een restaurantje met een platformpje om van de rots in de zee te springen..

Eerlijk is eerlijk ik heb even getwijfeld.. maar nadat er 3 vrouwen in het water lagen, ben ook ik gesprongen..
Best vet!!

Sharon had van te voren al besloten niet te springen ivm lenzen en zoutwater.. geen goede combinatie namelijk..

Daarna door naar playa santa cruz.. vanaf daar zouden we snorkelen/lopen of met het bootje naar de blauwe kamer gaan..

maar het weer liet het niet helemaal toe.. de golven waren inmiddels te wild geworden en dus konden we niet meer gaan..
Voor de bezorgde mensen onder ons, toen we sprongen bij Playa Forti was de zee nog heel rustig..
Zo'n dare devils zijn we nu ook weer niet hoor..

Maandagavond zijn Sharon en ik naar de Christoffelberg gegaan..
dat betekent 's morgens vroeg op.. rond 7 uur zijn we vertrokken naar de berg..
Na een dik uurtje klimmen hadden we de top bereikt..
Ik was er al geweest, maar het blijft een fantastisch uitzicht..
Na een poosje van het uitzicht te hebben genoten en te zijn bijgekomen van de tocht naar boven, zijn we weer afgedaald..

Daarna met de auto naar het andere nationaal park, Shete Boka..
Letterlijk vertaald "7 inhammen"

Dit park ligt aan de ruwe noordkust van Curacao..
De zee spat hier flink omhoog en met name bij de zogenaamde "Boka Pistol" spat de zee ontzettend mooi omhoog..

Tijdens onze trip bij Shete Boka hadden we wel nog wat tegenslag..
ik was zo slim om alle spullen in de kofferbak van de auto te leggen..
De deuren waren inmiddels al op slot en ik gooide de kofferbak dicht..
Op het moment dat ik hem hoor dichtvallen denk ik SHIIITTT!!!!

en jawel,, de auto sleutels lagen erin.. inclusief portemonnee, inclusief telefoon..
Daar sta je dan in de buurt van westpunt..
Gelukkig konden we een telefoon lenen en zo contact hebben met de huurbaas..
Na een uurtje of 3 wachten zonder verder info over hoelang het ging duren kwam de huurbaas en bracht de autosleutel..

Dinsdag zijn we gaan winkelen..
Sharon kan hier beter over vertellen, want ik vind er toch niet veel aan..
Maar onze missie was mislukt.. ik heb nog steeds geen leuk verjaardagscadeua voor sharon kunnen vinden hier op Curacao..

Dinsdagavond weer werken bij Tantra.. Sharon ging deze keer wel mee. Aan mij had ze alleen helemaal niets, want het was redelijk druk.

Woensdag moest ik mijn vakantie kort onderbreken..
Ik moest voor mijn stage aanwezig zijn bij de Marshe pa Empressario..
Een beurs in het WTC op Curacao..

Donderdag ging mijn vakantie weer verder.. Voor sharon en mij was het wederom vroeg opstaan.. We hadden namelijk een trip naar Klein Curacao op de planning staan..
Om half acht moesten we aanwezig zijn op het schip..
Wat een tocht.. achteraf bleek dat de zee nogal rustig was.. maar op de heenweg was er ontzettend veel "spray" of te wel Waterspatters..
Ik zat voorop en was nat tot op het bot..
Heerlijk!!

Na, ik denk, een uurtje varen kwamen we aan bij het kleine eilandje..
Wat een paradijs!!

's morgens hebben we lekker gesnorkeld en gezwommen..
Om half 1 werd de lunch geserveerd,
een heerlijke BBQ was voor ons klaar gemaakt..
Overigens was het eten en drinken de hele dag inbegrepen..

's middags zijn we met onze snorkels echt op zoek gegaan naar schildpadden..
en MET succes.. WAUW..
we zijn tijdens het snorkelen een stuk of tien keer een schildpad tegen gekomen..
ik weet niet zeker of het tien verschillende waren, maar wat doet het er toe..

Daarna nog lekker op het strand gelegen, genoten van wat biertjes en toen terug naar het schip..
Op de terugweg weer lekker voorop gelegen.. maar nu was de tocht een stuk rustiger..
Te rustig bleek uiteindelijk.. we zouden namelijk terug zeilen, maar uiteindelijk ging de motor aan..
maar ook dat mocht de pret niet drukken..

Vrijdag zijn we weer met de auto richting het strand gegaan.. Uiteindelijk zijn we bij Playa Lagun en de grote en de kleine knip geweest..
Bij Lagun hebben we lekker gesnorkeld.. Heel veel visjes gezien en ook weer nieuwe dingen..
Rond half 2 zijn we doorgereden naar de grote knip.. Hier heerlijk in de zon gelegen,,
Natuurlijk ook een beetje gezwommen..
Sharon concludeerde dat het net "zwembadwater" was..

Uiteindelijk zijn we nog even gaan kijken wat kleine knip was en hoe dat eruit zag..

's avonds was het dan zover
DE LIDO POOLPARTY!!

Wat een feest!! uiteindelijk waren er 706 kaartjes verkocht..
Het zwembad is 2 a 3 dagen niet meer toegankelijk geweest..
Maar gezien het feestje was dat het helemaal waard!!

Zaterdagmorgen maar weer op tijd opgestaan.. want we gingen naar de struisvogelfarm..
Leuk om te zien!! en we hebben zelfs nog struisvogels gevoerd..

Daarna zijn we naar het huis van de oom en tante van Rick gegaan..
Hier hebben we wat zitten drinken op het balkon en hebben we gezellig zitten praten met Rick, Ilse en Arno (de oom en tante van Rick)

Daarna zijn we gaan eten en door naar Bermuda..
Hier kwam Yellow Claw live on stage..
Vooraf was het voor mij vrij onbekend.. maar wat een performance!!
Echt een hele mooie avond gehad bij Bermuda en zelfs nog even met die gasten staan hakkuh op de buhne..
[track: Opposites -Licht Uit (coone rmx)]

*moeten ze maar niet vragen wie er kan hakkuh*

Zondag moesten we om 11.00 uur bij het seaquarium zijn..
we gingen namelijk met Dolfijnen zwemmen..
wat een supervette ervaring is dat zeg..
We hebben fotos en zelfs film ervan..
dus als je wilt mag je van de zomer best eens komen kijken..

Daarna hebben we nog rond gelopen door het seaquarium.. leuke visjes gezien.. en nog een dolfijnenshow gekeken..

Daarna zijn we terug naar het hotel gegaan..
Daar zaten de boys te kingsen,,
voor de mensen die niet weten wat dat is.. een drankspelletje

Sharon en ik deden mee.. sharon in eerste instantie als deler.. maar uiteindelijk helemaal..
resultaat.. sharon beetje zat..
dus 's avonds niet meer naar Wet&wild..

Maandagmorgen was het voor mij weer tijd voor stage en zat de korte vakantie er dus op..

Wat een geweldige twee weken waren het..
Nu nog ongeveer een weekje genieten van mijn schatje voordat ze maandag weer naar huis vertrekt..

De foto's van alle bovenstaande ervaringen staan in mijn album op facebook..
om de een of andere reden kwam er geen melding toen ik die fotos heb toegevoegd.. maar er staan iets van 130 nieuwe fotos op..

Tot Snel!!

Ayooo!!!